У Дому културе у Српцу данас је одржан концерт ученика Школе за виолину, клавир и гитару којем је присуствовало више стотина ђака и наставних радника из ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац. Ово је био први концерт овакве врсте кога је организовала србачка основна школа, а учешће су узели талентовани ученици који су вриједно вјежбали протеклих мјесеци са професорицама Ниже музичке школе из Бањалуке.

У питању су: професорица виолине Биљана Радуловић, професорица клавира Невена Кежић и професорица гитаре Сашка Фелштински.

Оне су предано радиле са ђацима који су на данашњем концерту приказали свој раскошни таленат и одушевили присутне ученике, њихове наставнике и госте, међу којима су били и представници локалне власти на челу са замјеником начелника општине Драганом Микићем. Домаћин концерта био је директор школе Славко Драгосављевић.

Концерт је отворио клавирски дуо Петра Рауш и Тамара Гужвић, након чега су наступили и други талентовани ученици: Бранка Михајловић, Милица Миљевић, Марко Пејкановић, Лука Видовић, Марко Миљевић, Татјана Видовић, Тамара Гужвић, Јелена Љубојевић, Мануела Дабић, Оља Миланковић, Невена Станчић, Ивана Ивановић и Слађана Зетић.

Професорица клавира Невена Кежић рекла је да је задовољна залагањем ученика и њиховим напредовањем од новембра прошле године када је покренута ова школа.

„Неки ученици су са нама од почетка а један број њих нам се прикључио у јануару. Сви они су већ сад показали шта знају и ово је био само мали увод у оно што ћемо радити у наредном периоду. Вјерујем да су овим концертом показали лијепу страну музике. Драго ми је што су дјеца задовољна и надам се да ће наша сарадња дуго потрајати“, рекла је Кежић.

На сцени је данас био постављен електрични клавир који је недавно стигао као донација наше суграђанке Богдане Брезовац која живи и ради у Њемачкој и која је на овај начин помогла рад музичких секција и одржавање овог концерта.

Ученица трећег разреда Тамара Гужвић која је данас свирала клавир каже да је препуна утисака са овог концерта.

„Свирали смо пред много наших пријатеља и наставника и било је одлично, тако да сам веома задовољна данашњим концертом“, рекла је Тамара.

Утиске са њом дијели и ученица деветог разреда, Невена Станчић, која каже да већ седам мјесеци свира виолину и данас је добила прилику да пред домаћом публиком презентује своје умијеће.

„Ово ми је други наступ јер сам већ свирала на једном концерту у Средњој музичкој школи у Бањалуци. Научила сам до сада неке основне ствари и трудићу се да и даље вјежбам и учим нешто ново. Часови се одржавају једном седмично и вољела бих да буду чешћи“, рекла је Невена.

фото

*садржај преузет са сајта www.srbac-rs.com