Нову школску 2018/19. годину наша школа је дочекала у новом руху након радова на њеном вањском и унутрашњем уређењу. Тако је уређено двориште и цвијетњак, а планира се и постављање десетак нових клупа што ће обогатити не само школски простор већ уљепшати и уже градско језгро. На иницијативу директора школе Славка Драгосављевића, а уз финансијску помоћ Министарства просвјете и културе, прије неколико мјесеци је уређен наставнички прилаз школи, а пар дана прије почетка школске године завршено је и уређење ђачког прилаза. Такође и нова фасада на вањском дијелу фискултурне сале, на којој је натпис школе, дјелује веома упечатљиво.

Новина ове школске године су посебно постављени пултови за дежурне ученике, уређено мјесто за дежурне наставнике и посебна просторија за информативне разговоре са родитељима.

 У току су и радови на уређењу подручне школе у Повеличу. Уз постављање нове столарије врши се и реконструкција 80 квадратних метара крова као и спољашње фарбање  читаве школе. До краја септембра треба стићи нова столарија за нашу подручну школу у Новој Веси.