Директор Основне школе “Јован Јовановић Змај” Србац Славко Драгосављевић данас је организовао пријем за вуковце и ученика генерације наше школе као и за ђаке који су остварили успјех на бројним такмичењима.

Том приликом Вукове дипломе добили су: Хелена Живанић, Дејана Kрупљанин, Жељана Станчић, Марија Босанчић, Ђорђе Kнежевић, Валентина Игњатић и Дарија Жујић док је ученица Тина Врховац из подручног одјељења у Ножичком, поред Вукове дипломе, добила посебно признање од директора школе за ученика генерације и књигу на поклон.

Уручене су посебне дипломе и за Ану Будимчић, Жељану Станчић и Тину Врховац које су оствариле запажен успјех на школским и општинским такмичењима.

“Сви ученици су постигли фантастичне резултате а посебно су се издвојиле Тина Врховац, Ана Будимчић, Дејана Kрупљанин и Жељана Станчић које су биле у конкуренцији за ученика генерације. Међутим, Тина је заиста била најбоља међу њима и показала да се подједнако добро ради са ученицима у централној и подручним школама”, рекао је директор Славко Драгосављевић.

Он је додао да су основношколско образовање ове године завршила 833 ђака међу којима је било 95 матураната, и то 68 у централној школи у Српцу, 15 у Ножичком и 12 у Kобашу.

“Наши матуранти су сада на животној прекретници када требају одлучити куда даље. Надам се да су донијели исправну одлуку у разговору са својим родитељима, али и разредним старјешинама и предметним наставницима. Не сумњам да ће из ове генерације бити доста добрих љекара, економиста, просвјетних радника и других стручњака и надам се да ће се увијек присјећати лијепих успомена из својих школских дана”, рекао је Драгосављевић.

Тина Врховац истакла се међу матурантима у овој генерацији својим знањем, а нарочито успјесима на такмичењима из физике и математике.

“Била сам прва на општинским такмичењима из ових предмета а на регионалном сам заузела четврто и пето мјесто. Волим физику и математику и размишљам да се након завршетка средње школе можда опредјелим за неки од ових смјерова. Иначе планирам уписати гимназију у Српцу”, рекла је Тина која се у слободно вријеме бави фолклором у ФУГ “Мотајички вук” из Ситнеша.

За најбоље ученике и њихове наставнике организовано је дружење у зборници школе.

Не заборавимо и остале деветаке који су данас посјетили своју школу.

Фото