Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Српца организовала је ове седмице додјелу диплома за 94 матуранта из Српца, Кобаша и Ножичког који су окончали основношколско образовање. Церемонији која је одржана у Дому културе у Српцу присуствовали су матуранти и њихови родитељи, просвјетни радници и руководство школе на челу са директором Славком Драгосављевићем.

За ученика генерације проглашена је Јелена Малетић која је поред овог признања добила још и Вукову диплому као и дипломе за остварен успјех на регионалним и републичким такмичењима из православне вјеронауке, математике и физике.

„Од свих ових признања, најдража ми је диплома за ученика генерације јер је то награда за мој досадашњи труд и залагање. Планирам да наставим школовање у Бањалуци гдје ћу уписати Природно-математичку гимназију“, рекла је Јелена.

Директор школе Славко Драгосављевић честитао је свим матурантима на оствареном успјеху и пожелио им много среће, здравља, љубави и успјеха у будућем школовању.

„У нашој школи проживјели сте пуно лијепих тренутака, али и оних мање лијепих  тренутака које желим да заборавите и да памтите само позитивне ствари које носите из наше школе. Сада вас чекају важне животне одлуке и морате да се опредјелите за средњу школу коју ћете уписати. Вјерујем да сте у разговору са наставницима а понајвише својим родитељима донијели прави избор“, рекао је Драгосављевић.

У име разредних старјешина ученицима се обратио наставник информатике и одјељенски старјешина деветог један разреда, Саша Бијељић, који је ученицима такође пожелио успјех у даљем школовању са жељом да израсту у добре и поштене људе.

„Били сте посебна генерација која је имала много различитих карактера. У ове четири године смо се трудили да вам пренесемо квалитетно знање, понекад вас кажњавали али и опраштали. Проживјели смо много лијепих тренутака и надам се да смо вас успјели научити неким основним људским вриједностима. Волио бих да једног дана када се сретнемо кажете да сте успјели остварити свој циљ али не заборавите да је најважнији циљ који требате остварити да будете и останете добри људи“, рекао је Бијељић.

фото

*садржај преузет са сајта www.srbac-rs.com