У сриједу, 10. јуна наша школа организовала је додјелу диплома за 74 матуранта из Српца, Кобаша и Ножичког који су окончали основношколско образовање. Церемонији, која је одржана у Дому културе у Српцу, присуствовали су матуранти и њихови родитељи, одјељењске старјешине, просвјетни радници и руководство школе на челу са директорком Мануелом Рађевић Јокић.

За ученика генерације проглашена је Хелена Шњегота која је поред овог признања добила још и Вукову диплому као и посебну диплому за остварен успјех на такмичењу из математике.

„Тајна мог успјеха је упорност, труд и рад. Захваљујем се својим наставницима, управи школе, разредној Дејани Ћирић, а највише својим родитељима који су ми били водиље и најбољи саговорници“, рекла је Хелена.

Добитници дипломе “Вук Караџић” су: Соња Микић, Анђела Лукић, Аница Алексић, Хелена Шњегота, Дора Јефтић, Теодора Топић, Марко Савановић, Марко Малешевић и Константин Поповић.

Добитници посебних диплома су: Соња Микић и Марко Малешевић из физике, Хелена Шњегота и Анђела Лукић из математике, Никола Новаковић из основа информатике, Дора Јефтић, Ана Алексић, Мирела Алексић, Сара Новаковић, Константин Поповић, Марко Савановић и Никола Гачић из демократије и људских права.

Директорка школе је, такође, на овој свечаности уручила дипломе за остварен успјех на такмичењима за ову школску годину: Стефану Малетићу за прво мјесто на Регионалном такмичењу из физике, Николини Милијашевић за пласман на Регионално такмичење из српског језика које се није одржало због тренутне епидемиолошке ситуације и Николи Новаковићу за учешће на Републичком такмичењу из информатике.

Поред овога, признање за хуманост је уручено Еви Јосповић и Ани Лепир које су своју косу донирале у склопу пројекта “Моја коса-твоја коса” Удружењу “Срце за обољелу дјецу од рака”, као и Теи Новаковић за изузетан ангажман у оквиру рада фотографске секције школе.

Директорка школе Мануела Рађевић Јокић честитала је свим матурантима и добитницима диплома на оствареном успјеху и пожељела им много среће, здравља, љубави и успјеха у будућем школовању.

фото