Успјех наше школе на такмичењима из физике

И ове школске године учествовао је велики број ученика на школском такмичењу из физике у нашој школи. Сви они су остварили  веома добре резултате. Међу њима посебно су се издвојили ученици деветог разреда Малетић Јелена, ученица IX1  одјељења  и Шарић Константин, ученик IX3 одјељења, те ученице осмог разреда  из подручне школе у Кобашу Радојчић Валентина и Стојковић Сузана, ученица VIII2 одјељења.

На општинском такмичењу одржаном  10. 03. 2018. године у ОШ „Вук Караџић“ у Ситнешима, нашој школи припала су оба прва мјеста те једно друго, а са  тако  добрим пласманом пласирали  су се директно на регионално такмичење.

 Ово је био велики успјех за ученике, а и за њихове наставнице физике, које су их заједничким консултацијама подстицале на рад, Тању Деспотовић и Савку Вукашиновић. Школа им је омогућила јако добре услове за рад, повољну климу и лијепо окружење, па је тако све било много лакше. Ученице нису ни у једном тренутку занемариле остале школске обавезе, него су штавише биле још боље.

Регионално такмичење је одржано 14.04.2018.године у ЈУ ОШ“Вук Караџић“ у Омарској код Приједора. Ученица  деветог разреда Јелена Малетић је освојила друго мјесто на том такмичењу, од укупно 14. школа, што је њен најбољи резултат до сада из физике. Ученице Радојчић Валентина и Стојковић Сузана су освојиле девето и десето мјесто од укупно 18. школа на нашој регији, што је такође одличан пласман. Са овим резултатима, захвалницама и наградама ученице су се поносно вратиле у Србац истичући како су задовољне  својим радом и да све то не би успјеле без помоћи својих наставница, те школе која је подржала њихов рад.

Наравно, не смијемо заборавити да је наша школа прије пар година, такође, имала веома добро резултате из физике. Марко Миљевић, сада ученик првог разреда средње школе, у основној школи је на регионалном такмичењу освојио два пута друго мјесто, потом 4. и 5. мјесто на републичком такмичењу.

фото

Прилог припремила Савка Вукашиновић, професор физике