Директор Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца, Славко Драгосављевић, данас је организовао пријем за ученицу деветог један одјељења ове школе, Јелену Малетић, која је остварила значајне резултате на регионалним такмичењима из математике и физике.

Јелена је освојила друго мјесто на регионалном такмичењу из математике које је одржано 17. марта у Приједору, а претходно је била најбоља на школском и општинском такмичењу из овог предмета.

Друго мјесто је освојила и на регионалном такмичењу из физике које је одржано 14. априла у Омарској а квалификовала се за ово такмичење као првакиња на школском и општинском такмичењу.

Директор Славко Драгосављевић честитао је Јелени на оствареним резултатима и уручио јој на поклон стерео слушалице, екстерни пуњач за мобилни телефон и вриједну књигу „Историја Срба“.

„Наша школа води рачуна о надареним и успјешним ученицима и жељели смо на овај начин одати признање Јелени за досадашњи успјех и дати јој подстрек за будући рад. Желим јој сваки успјех у будућем школовању и животу“, рекао је Драгосављевић.

Данашњем пријему присуствовали су њени наставници, Недим Окић и Тања Деспотовић, који су јој помагали да се што боље припреми за ова такмичења. Недим Окић је рекао да у протеклих пет година није имао тако квалитетног ученика на настави математике као што је Јелена.

„Дала је све од себе да оствари добар резултат на регионалном такмичењу, а то је и урадила. Честитам јој на успјеху а заслуге за то припадају њеним родитељима који су одгојили овакво дијете, руководству школе и нама наставницима који су јој помогли да се што квалитетније припреми, а највише самој Јелени која је издвојила велики труд и вријеме за ово такмичење“, рекао је Недим.

Наставница Тања Деспотовић, која је припремала Јелену за регионално такмичење из физике, рекла је да је она добар и вриједан ђак који достојанствено представља нашу школу на општинским и регионалним такмичењима.

„Јелена је изузетан ђак који је успјешан у свим школским предметима а нарочито много труда улаже у предмете физике и математике. Она је похађала и додатну наставу са које никад није изостала а знало се десити у неколико наврата да буде једини ђак на додатној настави. Упућујем јој искрене честитке на досадашњим постигнућима и желим јој да настави овакав успјех и у будућем школовању“, рекла је Тања.

Јелена каже да подједнако воли математику и физику и њен дугорочни план је да се усавршава у овим областима, због чега ће највјероватније наставити средњошколско образовање у Бањалуци.

„За ова такмичења сам се припремала неколико мјесеци и све се на крају исплатило. Срећна сам због оствареног успјеха јер ће ми то бити велика мотивација за наставак школовања“, рекла је Јелена.

Она је и претходних година постизала добре резултате на разним општинским такмичењима гдје је чак пет пута освајала прва мјеста а забиљежила је и шест учешћа на регионалним такмичењима. Посебно се издвајају такмичења из информатике и православне вјеронауке на којима је остварила запажен успјех. Међу омиљеним хобијима јој је цртање комe посвећује један дио свог слободног времена.

фото

*садржај преузет са сајта www.srbac-rs.com