Четрнаестогодишња Дијана Вукотић из Повелича један је од највећих сликарских талената у својој генерацији и до сада је насликала бројне радове, од којих је највећи број са вјерским мотивима.
Један од њих, на којем је радила два мјесеца, данас је придарила србачкој парохији а ради се о слици са мотивом Храма Васкрсења Христовог у Српцу која је рађена техником акрил на платну.
Протонамјесници србачке парохије, Александар Кустурић и Петко Вуковић, захвалили су се на овом дару и рекли да ће слика бити освештана и да ће својом љепотом украсити њихов храм и парохију.
Дијана је осми разред Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца и њен разредни старјешина је наставница Јелена Татић.
„Већ годинама сликам у слободно вријеме и таленат сам открила још у најранијим данима. Волим сликати православне светиње и често идем на литургије, јер сам веома привржена нашој вјери. Поред акрила, користим и водене и обичне боје, а сликам и рапидографом“, рекла је Дијана.
Додаје да слика и животиње, ликове из стрипова, грбове и друге мотиве, а до сада је насликала на десетине радова.
„Планирам једног дана уписати ликовну академију а вољела бих похађати и школе сликања како бих додатно усавршила своје вјештине“, рекла је Дијана.

Фото

Преузето са: Радио Србац