Подручна школа у Ножичком добила је квалитетније услове за наставу физичке културе и рекреативне активности ученика након што је у дворишту школе постављена теретана на отвореном и завршена изградња играонице која је започета прошле јесени.

Средства за теретану у износу од седам хиљада КМ је издвојило Министарство породице, омладине и спорта РС док је Удружење грађана „Моје Ножичко“ обезбиједило око четири хиљаде КМ за изградњу играонице.

Славко Драгосављевић, директор ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац у чијем саставу дјелује школа у Ножичком, каже да је теретана прилагођена развоју моторичких способности ученика од четвртих до деветих разреда који справе могу користити и након завршетка школе како би развијали своју физичку кондицију.

„Захваљујем се министру Јасмини Давидовић која је препознала значај ове инвестиције чиме ће се значајно допринијети развоју друштвеног живота у овој мјесној заједници“, рекао је Драгосављевић.

У циљу стварања бољих услова за развој дјеце и омладине у овом селу, у кругу школе су постављене клацкалице, љуљашке, тобоган са кулом, сто и столице у склопу дјечије играонице чију изградњу су финансирали мјештани окупљени у удружење „Моје Ножичко“. Предсједник удружења Велимир Микулић каже да су средства обезбијеђена путем донација и чланарина а радови су завршени прије неколико дана.

„Задовољни смо оним што смо урадили јер је свакодневно присутан велики број дјеце у играоници што свједочи да посао није био узалудан. Ово је само једна у низу активности које смо до сада урадили на побољшању квалитета живота у нашем селу“, рекао је Микулић.

Он додаје да се грађани могу више информисати о досадашњим активностима удружења путем њихове интернет странице www.mojenozicko.com.

Удружење „Моје Ножичко“ окупља преко стотину чланова, углавном садашњих становника села, као и оне који су отишли из Ножичког али су и даље везани за овај крај и спремни су у сваком погледу помоћи његовом развоју.

Фото

 

*садржај преузет са сајта www.srbac-rs.com