У подручној школи у Ножичком завршени су радови на постављању нове столарије у свим учионицама за шта је донацију у износу од 20 хиљада КМ обезбиједио кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика. На свим учионицама постављени су нови прозори и улазна врата а овом донацијом обухваћено је и двоје врата на фискултурној сали у Српцу.

Школу у Ножичком посјетили су начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и директор школе Славко Драгосављевић како би се увјерили у квалитет извршених радова.

“Ово је била вриједна донација која је у значајној мјери побољшала боравак и рад дјеце, а похвале смо чули и од наставника који су такође задовољни новим изгледом школе. На овај начин се омогућава подручним школама да и даље опстају и задрже оптималан број дјеце, а наша искрена жеља је да број првачића из године у годину буде све већи”, рекао је начелник одјељења Марко Михољчић.

Директор школе Славко Драгосављевић захвалио се предсједнику Републике што је препознао значај реконструкције и санације школских објеката у цијелој Републици Српској, а нарочито у овој школи у коју није улагано деценијама.

“Из кабинета предсједника је издвојено око 600 хиљада КМ за реконструкцију 30 школских објеката, међу којима је била и наша школа. Али нећемо стати на овоме, већ ћемо у наредним данима уз помоћ Мјесне заједнице Ножичко поставити нови паркет у великој учионици која је адаптирана за потребе наставе физичког васпитања”, рекао је Драгосављевић.

Он додаје да су почели и радови на изградњи теретане на отвореном у Ножичком за шта је Министарство породице, омладине и спорта издвојило 7 хиљада КМ а једна од жеља је и да се у наредном периоду санира дотрајало школско игралиште. У сарадњи са удружењем грађана “Моје Ножичко” почела је и изградња играонице у кругу школе.

Сви ови радови биће од великог значаја за ову деветоразредну школу коју тренутно похађа 98 ученика.

У септембру прошле године у овој школи је оштећен плафон у једној учионица због дотрајале кровне конструкције због чега је одмах у помоћ прискочила Општина Србац.

„Издвојили смо средства из општинског буџета како би се учионица санирала у што краћем року. Најважније од свега је да није била угрожена безбједност ученика и да је процес наставе у овој учионици брзо нормализован“, рекао је начелник Драгосављевић.

фото

*преузето са сајта ww.srbac-rs.com