Пригодним активностима, које су започете прошле седмице, још једном смо се присјетили великог српског светитеља и просвјетитеља, а данас, 27. јануара смо свечано обиљежили школску славу Светог Саву. Након химне Светом Сави, коју је извео школски хор под диригентском палицом наставнице музичке културе Стеле Драгосављевић и вјерског обреда ломљења славског колача, присутнима се обратио протосинђел Теофил, игуман манастира Осовица. Говорећи о лику и дјелу Светога Саве истакао је сљедеће: „ Свети Сава нам је утрао пут којим бисмо требали сви ми да ходимо. Будимо свјесни колико је важно васпитавати добре и часне генерације, а тај задатак управо имају, поред родитеља, учитељи и наставници у школи“.

Директор школе захвалио се гостима, али и радницима школе који су дошли да заједно прославе још једну школску славу чију организацију је помогло неколико младих србачких привредника, прије свега власници  Пекотеке “Kви-Kви”, Пекаре „Сунце“ и ресторана „Монументал“  и додао: „Нека ми нико не замјери, али најдражи гости су ми радници ове школе, јер се заједно трудимо да свакодневно гајимо позитивне вриједности.  Мало нас је  и треба да будемо сложни и да се волимо и поштујемо као што нас је учио Свети Сава“.

Прије славског ручка предсједник  синдикалне организације школе Ђорђе Јовић је уручио симболичан поклон радници школе Мирјани Савић која је отишла у заслужену пензију.

Обиљежавању школске славе поред радника школе присуствовали су: потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковића, помоћници министра у Министарству породице, омладине и спорта Бранка Малешевић и Марио Ђуран, директор Завода за уџбенике и наставна средства Бојан Ђенић, представник РПЗ-а савјетник – инспектор за вјеронауку Славољуб Лукић, директор Колектора Предраг Зорић, као и бројни представници црквене општине, локалне, извршне и законодавне власти. Данашњем слављу је требала и присуствовати и министар финансија у влади Републике Српске Зоре Видовић која због неодложног путовања и пословних обавеза није могла доћи.

Свим ученицима и просвјетним радницима честитамо школску славу Светог Саву.

Прослава крсне славе Светог Саве  у централној школи

фото

Литургија

фото

Активности у склопу часова одјељењске заједнице, креативне радионице, ликовне секција и српског језика: 2.разред ПОШ Ножичко; 4-2;

фото