„Историја њим нам започиње

Дигао је школу до светиње

Све нам свето њим је започело

Он је свети – свето му је дело“

 

Пригодним активностима, које су започете ове седмице, још једном смо се присјетили великог српског светитеља и просвјетитеља, а у суботу, 27. јануара смо свечано обиљежили крсну славу Светог Саву. Како то обично бива, програм је отворен химном Светом Сави. Извела га је ученица осмог један одјељења  Лидија Босанчић. Након неколико уводних ријечи приступило се освећењу славског жита и колача. Ломљење славског колача обавио је синђел Теофил са директором школе Славком Драгосављевићем, протонамјесником Жељком Сарићем и свештеником Александром Кустурићем.

Славском ручку су такође присуствовали предсједник Скупштине општине Мирко Стојић, потпредсједник скупштине Милош Будић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, просвјетни радници из централне и свих подручних школа, као и директори јавних предузећа и установа и други гости.

Директор школе Славко Драгосављевић захвалио се на помоћи у организацији славског ручка власницима пекаре „Сунце“ Горану и Зорану Грабовцу, власнику Пекотеке „Кви-Кви“ Влади Радоњићу, власнику ресторана „Монументал“ Душку Топићу, као и свештеницима србачке парохије који су дали највећи допринос.

„Свим драгим колегама честитам школску славу са жељом да вас служи добро здравље и лична и породична срећа. Нека вас лик и дјело Светог Саве инспирише да будете добри домаћини, добре комшије, да мислите добро и да у сваком погледу будете добри људи“, рекао је Драгосављевић.

Пригодну и врло надахнуту бесједу одржао је синђел Теофил који је рекао да је мало личности о којима се говори и пише вијековима као што је Свети Сава .

„Његовим ликом и дјелом не баве се само православни народи, јер Светог Саву проучавају и на једном римокатоличком факултету у Риму. Сваке године током једног семестра њихов професор одвоји неколико предавања како би се бавио личношћу Светог Саве. Они узимају њега за примјер како се служи Богу и људском роду и како један човјек може да учини много тога за човјечанство“, рекао је синђел Теофил.

Свим ученицима и просвјетним радницима честитамо школску славу Светог Саву.

 

Како је то изгледало из угла чланова наше фотографске секције погледајте у сљедећим галеријама: