Свечаност обиљежавања школске славе Светог Саве одржана је у присуству великог броја гостију и радника ове школе. Након химне Светом Сави коју је извео школски хор и вјерског обреда ломљења славског колача, присутним се обратио јеромонах Иларион из манастира Осовица.
Говорећи о лику и дјелу Светог Саве, он је истакао да је пут светосавља прави пут, а да је на нама да достојно њиме корачамо и учимо нашу дјецу правим животним вриједностима и додао:
,,Нека нам Господ Бог дарује само оно шта нам фали, а фали нам да се присјећамо шта је Свети Сава, велики просветитељ, учинио за нашу државу и наш народ. Не смијемо дозволити да нам дјеца изађу из ове школске установе а да не знају значај Светог Саве. На вама, просвјетним радницима, је велика одговорност и ваша је улога да их томе учите. Нема љепшег али ни тежег послушања од оног које имате ви, просвјетни радници, и ви то добро знате. Желим вам сву срећу и да истрајете на путу светосавља”, рекао је јеромонах Иларион.
Директорица школе Мануела Рађевић Јокић честитала је славу ученицима, родитељима и радницима наше школе. Истакла је да су ученици и наставници наше школе у протеклом периоду остварили завидне резултате. Она је похвалила је наставнике Наду Миловановић и Недима Окића који су добитници Светосавске повеље, највећег признања у области васпитања и образовања.
Обиљежавању школске славе у Основној школи у Српцу, поред бројних гостију, присуствовали су и представници локалне извршне и законодавне власти општине Србац.

Фото