НАШИ НАСТАВНИЦИ СНИМАЛИ ЧАСОВЕ ЗА УЧЕНИКЕ ЦИЈЕЛЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Пандемија коронавируса измијенила је начин рада у школама широм свијета. У нашој земљи та промјена нам је донијела подјелу одјељења у групе, скраћене часове, физичку дистанцу и одсуство многих сегмената наставе који школовање ученика чине занимљивијим и растерећенијим. Како се стање у погледу епидемиолошке ситуације у Републици Српској погоршавало, одлучено је да се ученицима пружи додатна подршка у учењу. Од 9. новембра 2020. године Министарство Републике Српске и Републички педагошки завод у сарадњи са РТРС-ом Републике Српске су поново почели са емитовањем наставе на телевизији. Емитовање часова не би било могуће без учитеља и наставника који су се поново нашли у њима потпуно неприродној ситуацији у којој је циљ био да ученицима који се налазе у изолацији обезбиједе помоћ у савладавању наставног градива.

Поносни смо да су у седмици  од 7. до 11. децембра 2020. године помоћ у реализацији наставе на даљину путем РТРС-а пружили наставници наше школе. Укупно 19 наставника наше школе је током ове седмице снимало часове који су се емитовали од 14. до 18. децембра. Наши наставници разредне и предметне наставе који су учествовали на снимању су: наставнице разредне наставе Дејана Љубојевић, Радана Пантелић, Бранка Малешевић и Драгана Жујић, наставнице енглеског језика Драгана Ћирић и Кармела Михољчић, наставнице српског језика Санела Ожег и Дејана Ћирић, наставник математике Саша Стојковић, наставница њемачког језика Сандра Мијатовић,  наставница демократије и људских права Санела Видовић, наставник музичке културе Владимир Жмирић, наставник физичког васпитања Зоран Думонић, вјероучитељи Александар Кустурић и Славиша Топић, наставник основа информатике Саша Бијељић, наставнице физике Тања Деспотовић и Савка Вукашиновић и наставник хемије Селведин Селимановић.

Наши наставници уложили су максималан напор да свим ученицима у изолацији у Републици Српској учине наставу на даљину занимљивијом и потрудили су се да нашу школу на РТРС-у достојно представе. Уз помоћ савјетника из Републичког педагошког завода Републике Српске су показали да и наставници из мањих средина могу дати значајан допринос на нивоу Републике у образовању ученика основних школа.

И овим путем се захваљујемо нашим наставницима, јер су испред нашег колектива преузели огромну одговорност да припреме и сниме часове за емитовање путем РТРС-a и показали да свој посао и у овим условима могу обављати часно, поштено и квалитетно, на задовољство ученика и родитеља и огромно поштовање колега.

Фото

НАСТУП НАСТАВНИКА ИНФОРМАТИКЕ САШЕ БИЈЕЉИЋА У ОКВИРУ ШКОЛСКОГ ПРОГРАМА РТРС-а

У овим временима када су школске табле замијенили телевизијски екрани, ученици су се нашли у улози пажљивих гледалаца, слушалаца и ученика у новом окружењу,  а њихови наставници или изводе наставу на даљину или се појављују као предавачи у оквиру Школског програма РТРС-а.

Да су велики професионалци у свом послу у жељи да својим ђацима пренесу знања, показао је велики број наставника. Из наше школе први је то урадио наставник информатике Саша Бијељић, који је радо одговорио на позив просвјетног савјетника за информатику Александре Станковић. За ученике 8. и 9. разреда  наставник информатике Саша одржао је часове који су на програму РТРС – а емитовани 2.4.2020. године и тиме још једном показао да  се посао просвјетног радника обавља с намјером  да покаже да су дјеца у овом послу увијек на првом мјесту и да треба да будемо спремни да га обављамо у свим условима.

Фото