Бјанка Звиздало, ученица VI 2 одјељења, међу првих десет награђених на 53. Међународном такмичењу у писању писама
У петак, 11. октобра додијељене су наградe за учеснике 53. Међународног такмичења у писању писама за младе у Бањој Луци у организацији Пошта Српске. Овогодишња тема је била „Напиши писмо будућим генерацијама о свијету за који се надаш да ће наслиједити“.
Искра Мандић, ученица ОШ „Свети Сава“ из Бијељине, написала је најљепше писмо на 53. међународном такмичењу у писању писама за младе, а у организацији Свјетског поштанског савеза (UPU). Поред прва три мјеста још седам учесника добило је утјешне награде, bluetooth звучник и поклон пакете поштанских оператера, а међу њима је и Бјанка Звиздало, ученица VI 2 одјељења која је уједно и најмлађа добитница.
Подсјећамо, Међународно такмичење у писању писама одржава се сваке године. Свјетски поштански савез одреди тему, а дјеца широм свијета шаљу писма поштанским оператерима у својим земљама.
Такмичење у БиХ заједно проводе три јавна поштанска оператера – Поште Српске, ХП Мостар и БХ Пошта. Циљ такмичења је подстицање писмености и креативности младих, као и упознавање са поштанским услугама.
Домаћини наредног, 54. Међународног такмичења у писању писама за младе, ће бити Хрватска пошта Мостар.

Фото