У Основној школи ,,Јован Јовановић Змај“ Србац, 2. септембра 2024. године уприличен је свечани пријем за првачиће. Пријеми су организовани у централној школи за ученике из Српца и Каоца, као и у подручним школама у Ножичком, Кобашу, Старом Мартинцу, Повеличу, Новој Веси. Ове године у прве разреде је пошло 80 првачића.

У знак добродошлице, старији ученици су припремили пригодан програм, а потом су се првачићи упознали са разредним старјешинама и уручени су им симболични поклони које је обезбиједила Општина Србац.

Директорица школе Мануела Рађевић Јокић је ученицима пожељела добродошлицу у школу и много успјеха у учењу и ставарању нових пријатељстава.
,,Данас је посебан дан за нас у школи, ученике и њихове родитеље. Првачићи данас крећу једним новим путем – путем учења, стицања знања, рада и једне важне врсте развоја. Желим им дабуду марљиви, добри ученици, добри другари, да граде емпатију, али им желим и што више игре, смијеха и радости”, рекла је Рађевић Јокић.

Пријему је присуствовао и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић који је учницима пожелио срећу на новом дијелу животног пута који је пред њима.
,,Са велики задовољством сам присуствовао пријему, свечаном тренутку за наше прваке, али и за све нас, јер су дјеца наша будућност. Прилика је ово да им пожелим успјех у учењу, безбрижан пут одрастања, да буду добри ичестити људи и корисни чланови наше локалне заједнице”, рекао је начелник Драгосављевић

Преузето са Радио Србац

Фото