За преко 1 500 ученика основних и средњих школа општине Србац све је спремно за почетак нове школске године која према распореду почиње у понедјељак, 2. септембра. Према информацији директора основних школа,одржана су наставничка вијећа како би се заједно на активима наставника утврдила задужења свих наставника по предметима и разредима за почетак нове школске године.

Мануела Рађевић Јокић, директорка ЈУ ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац је изјавила да су у овој школској години уписали 80 првачића за које је планиран свечани пријем у фискултурној сали школе у гдје ће бити приређен пригодан програм и поклончићи које је обезбиједила Општина Србац.
„За нову шкиолску годину све је спремно ,настава ће бити стручно заступљена и почињемо према распореду. Разлика у односу на прошлу школску годину је број одјељења ,имали смо 56 а сада имамо 54 одјељења. Продужени боравак смо организовали у централној школи од првог до трећег разреда и имамо новину од прошле године а то је боравак гдје могу бити и старији ученици од четвртог до деветог разреда који чекају превоз или родитељи раде, а такође имамо и продужени боравак у подручној школи у Ножичком“ рекла је директорка Рађевић-Јокић.
„Школски објекти су у добром стању и углавном се трудимо као управа и Министарство просвјете да објекте доведемо на завидан ниво. Радимо замјену електричних инсталација у подручним школама у Ножичком и Повеличу и дијелу централне школе, затим уређујемо хол и зборницу и поједине учионице у подручној школи Кобаш и санацију подова у појединим учионицама а уредићемо дворишта у подручним школама Ножичко и Повелич на иницијативу Савјета родитеља. Добили смо намјештај и табле посредством Хуманитарне организације “Немањићи“ из Швајцарске гдје нам је помогао протојереј Жељко Сарић и овим путем му се захваљујем.Сада слиједи уређење игралишта,добили смо кошаркашке табле и ту се морам захвалити Омладинском савјету Србац и предсједнику Кошаркашког савеза БиХ Борису Спасојевићу. Прошли смо пројекат “Спортске игре Србац“ гдје смо добили много наставних средстава за наставу физичког и здравственог васпитања,а потрудићемо се да урадимо пројекат за санацију дијела крова на фискултурној сали у централној школи у Српцу“ рекла је директорка ОШ Србац и ученицима,родитељима и запосленима у васпитно-образовним установама пожељела срећан почетак нове школске године.Она се захвалила и просвјетним радницима на сарадњи са жељом да тај њихов ентузијазам остане и ове школске године.

Преузето са Радио Србац

Фото