Данас је, у склопу радне посјете Српцу, министар породице, омладине и спорта Републике Српске  Соња Давидовић обишла Центар средњих школа „Петар Кочић“ и нашу школу. Недавно је директор наше школе био на радном састанку у Бањалуци са помоћницом министра за породицу, омладину и спорт Бранком Малешевић са којом је разговарао о пројекту „Побољшање квалитета живота младих у руралним дијеловима општине Србац кроз капитална улагања и игралишта и пратећу инфраструктуру“, а који је успјешно реализован уз подршку Министарства породице, омладине и спорта. Министарство је, у циљу подршке развоју здравих стилова живота дјеце и младих у општини Србац,  суфинансирало изградњу мини теретана на отвореном у оквиру школских игралишта подручних школа ЈУ Основна школа „Јован Јовановић Змај“ Србац.

Министар Соња Давидовић обишла је фискултурну салу у нашој школи, а након тога и у Центру средњих школа и најавила будућа улагања у нашу образовну установу.

Директор школе Славко Драгосављевић рекао је да је добио обећање од министра да ће у овој години бити одобрена средства за санацију свлачионица и мокрих чворова у фискултурној сали.

„У посљедњих годину и по дана у подручне школе које дјелују у склопу наше установе уложено је преко 40 хиљада KМ од ресорних министарстава у Влади Републике Српске. У разговору са министром закључили смо да је потребно посветити највећу пажњу подручним школама. Стање у нашим школама је добро, а одређених проблема имамо само у подручној школи у Старом Мартинцу гдје прошле године није уписан ниједан првачић, а како стоје ствари тако ће бити и ове године. На то не можемо утицати, али ћемо се потрудити да пронађемо најбоље рјешење за ову школу“, рекао је Драгосављевић.

Он је изразио задовољство што је ово друга посјета неког од министара из новог сазива Владе Републике Српске овој школи у кратком року, након недавне посјете министра просвјете и културе Наталије Тривић.

Драгосављевић је истакао да су тренутно у централној и подручним школама у склопу ОШ “Јован Јовановић Змај” уписана 822 ђака и додао да није било већих одступања у задњих неколико година.

Састанку са министром Соњом Давидовић данас су присуствовали и замјеник начелника општине Драган Микић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

фото

Дио информација  и фотографије преузети са сајта srbаc-rs.cоm