Децембар је мјесец у којем полако испраћамо стару и спремамо се за дочек Нове године. Саставни дио тих догађања је и украшавање новогодишње јелке по учионицама. Ипак, ове школске године у нашој подручној школи у Ножичком, због иницијативе једног разреда и њиховог одјељењског страјешине,  није све исто.

На иницијативу ученика 6. разреда из Ножичког, коју је подржала њихова разредница Санела Ожег, управа школе и педагошко- психолошка служба, купљена је новогодишња јелка која је висока 2,40 цм и постављена је у холу школе као трајно власништво ове и будућих генерација.  У постављању и украшавању јелке као и простора око ње, поред шестака и њихове разредне, полако су су прикључивали остали ученици.

Почетком мјесеца покренута је акција куповања новогодишње јелке. Акцији су се одазвали сви чланови колектива и ученици. Завладао је прави новогодишњи дух солидарности и поклањања тако да се сакупило и за јелку, украсе и поклоне.  Удружење грађана „Моје Ножичко“ је донацијом никољданских пакетића заокружило ову акцију, јер су обезбијеђени пакетићи за ученике од првог до деветог разреда ове наше подручне школе, као и за подручно одјељење у Старом Мартинцу.

 Наши хумани шестаци заједно са својом разредницом Санелом нису заборавили ни ученике посебног одјељења које у понедјељак, испод клупа, чекају никољдански пакетићи.

фото