Када је Немања Топић, ученик VII 4 одјељења, био пети разред покренуо је пар иницијатива, од којих  је  већина  реализована још 2022. године, а посљедња за викенд, 13. априла 2024. године  када је исцртан и обојен полигон за игре на бетону испред главног улаза наше школе. Да се вратимо на Немањине иницијатве.  Свједоци смо да се ријечи екологија, заштита, животна средина и рециклажа користе као ријечи које су у моди, а колико у ствари знамо о томе и, још важније, колико се посвећујемо томе и показујемо својим примјером. И појаве се онда дјеца који својим примјером покажу еколошку освијештеност и хуманост. 

Као предсједник одјељењске заједнице V 3 одјељења Немање Топића је предложио да се сакупља стари папир, а сва средства да иду за помоћ ученицима слабијег имовинског стања за одлазак на екскурзију или школу у природи. Немања је подршку за своју иницијативу добио од остатка одјељења, а онда и од директорице школе Мануеле Рађевић Јокић која је истакла  да је правило наше школе одувијек било да ученике васпитава у духу еколошке освијештености, креативности  и хуманости. Ова акција је до краја маја 2022. године у потпуности проведена. 

Није ово једина иницијатива Немање Топића. Сљедећа је била исцртавање игрица за дјецу у дворишту школе, као што су школица, коцка, змијица, таблица множења и сличне игре на бетону. Овим играма на бетону желио је  да покаже како боје и игре чине живот љепшим, а дјеци се омогућује квалитетно одрастање и образовање. 

 У суботу су се Немањи и његовој породици придружили чланови еколошке секције, калиграфи, руководиоци секција Андреја Стојковић и Нада Миловановић , помоћник директора Радана Пантелић и за пар сати исцртали и обојили полигон за игре на бетону испред школе. Директор школе Мануела Рађевић -Јокић је рекла  да се на овај начин  подржала активност која афирмише важност раста и равоја дјетета кроз израду дидактичких и моторичких игара које подстичу на игру, развој моторике и логичко мишљење дјеце школског узраста. Како су претходних дана чланови еколошке секције садили цвијеће у жардињере, акција је завршена обнављањем боја и на њима. Захваљујући донацији породице Топић остало је још боја и планирано је да се обоји и игра „Човјече, не љути се“.

Фото