Дан деветака, наша традиционална манифестација, означила је завршетак основношколског образовања за 99 ученика деветог разреда. Централна манифестација је организована у препуном Дому културе у Српцу гдје су деветаци са својим одјељењским старјешинама припремили занимљив и садржајан програм за присутне ученике, наставнике и родитеље. Ове године су се централној школи прикључили деветаци наше подручне школе у Ножичком док су Кобашани свој дан прославили у својој подручној школи.
У свoмe прeдстaвљaњу свaкo oдjeљeњe je oсмислилo свojу рaзглeдницу. Званични програм су отвориле плeснoм тaчкoм Дaница Думoнић и Вишња Сaнчaнин, члaницa вишe ритмичкe сeкциje. Након њих Тамара Петковић се у име деветака опростила од школе и наставника и захвалила свима, а Вишња Санчанин је веома надахнуто изрецитовала „Светле гробове“ Јована Јовановића Змаја. И слиједило је представљање деветака из Ножичког, деветог један, деветог два и деветог три – лијепе презентације њиховог деветогодишњег школовања и предивних успомена из школских клупа. А било је током манифестације надахнутих говора, музичких обрада на гитари и хармоници, плесних талената и надахнутог игроказа „Шешир професора Косте Вујића“.
Са осмијехом на лицу и уз звуке хармонике, деветаци су кренули у дефиле градом. Осмијех, покоја суза, бескрајно весеље и радост су обиљежили посљедњи дан основношколског образовања генерације 2018/19. године. У осмишљавању сцена посебно треба истаћи Дејану Брковић која је као родитељ ученице деветог разреда пружила несебичну помоћ и припремила прекрасну бину.

фото