Поводом обиљежавања 4.априла – Дана полиције Републике Српске, у Полицијској станици Србац организован je Дан отворених врата током којег су ученици првог разреда Основне школе ,,Јован Јовановић Змај“ Србац и полазници Дјечијег вртића ,,Наша радост“ Србац имали прилику да посјете Полицијску станицу и упознају се са радом и опремом полицијских службеника.
Командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота каже да је ово добар начин да се дјеци приближи све оно што полицијски службеници раде, али и да се са дјецом и осталим грађанима изгради што квалитетнији однос. Шњегота додаје да су полицијски службеници, узели учешће и у акцији добровољног давања крви која је била организована у Општој болници Градишка.
,,За полазнике вртића и најмлађе ученике из Српца, данас смо организовали активност под називом Дан отворених врата у оквиру које су полицијски службеници дјеци презентовали материјално-техничка средства, возила и опрему којом располажу и коју користе приликом обављања редовних послова и задатака. Циљ је да се најмлађима на овај начин приближи рад полиције, као и да се изгради што бољи однос полиције са грађанима, институцијама и локалном заједницом у цјелини. Овом приликом желим да напоменем да смо грађанима на располагању и да ћемо у наредном периоду наставити са активностима промоције полиције и приближавања сарадње са основним школама и вртићем са којима је сарадња на изузетном нивоу“, рекао је Шњегота.

Фото