У периоду од 20. до 24. новембра у нашој школи смо разним активностима у оквиру часова српског језика  и ликовне културе обиљежили датум рођења нашег пјесника Јована Јовановића Змаја чије име, са поносом, носи наша школа.

 Директор школе  Мануела Рађевић-Јокић  је рекла да су  ученици и наставници  били  веома креативни и тиме дали максималан допринос да овај догађај буде заиста посебан.

У току седмице обиљежавања Змајевих дана училе су се Змајеве пјесме, писали састави, радили портрети и илустрације пјесама нашег великог пјесника.

Централна манифестација била је у петак, 24. новембра, када је  одржано књижевно – музичко вече посвећено Јовану Јовановићу Змају. У оквиру програма учествовали су чланови хора који су извели Змајеву пјесму „Тихо, ноћи, моје злато спава“ којим руководи наставник Дарко Рајилић. Након тога приказана је презентација о животу и дјелу нашег пјесника коју су припремили чланови информатичке секције којом руководи наставник Саша Бијељић. Приредба је протекла у рецитацијама, читању састава и игроказима које су ученици припремили са својим предавачима, наставницом српског језика Дејаном Ћирић и учитељицом Бранком Малешевић. Ученици су такође изложили и своје плакате у којима су тематски обрадили Змајеву биографију, његове пјесме за дјецу,  Ђулиће и часописе. За предивну поставку радова у холу наше школе која је оживјела успомену на великог човјека чије име краси нашу школу, заслужна је наставница ликовне културе Данијела Лепир која је вриједно радила са својим ученицима, члановима ликовне секције.

Овим смо обиљежили још једну школску манифестацију у којој су учествовале подручне школе и одјељења и централна школа уз координацију многих школских Тимова као и Актива српског језика и библиотекара.

Координатор манифестације била је Дејана Ћирић, наставница српског језика.

Фото