Како препознати дјецу, људе и мјеста које кроз своје активности доприносе еколошки стабилној планети и зеленијој будућности за све, велики је изазов. Свједоци смо да се ријечи екологија, заштита, животна средина и рециклажа користе као ријечи које су у моди, а колико у ствари знамо о томе и, још важније, колико се посвећујемо томе и показујемо својим примјером. И појаве се онда дјеца који својим примјером покажу еколошку освијештеност и хуманост.

Али ово није само прича о екологији, већ о иницијативи једног ученика, предсједника одјељењске заједнице V 3 одјељења Немање Топића да се сакупља стари папир, а сва средства да иду за помоћ ученицима слабијег имовинског стања за одлазак на екскурзију или школу у природи. Немања је подршку за своју иницијативу добио од остатка одјељења, а онда и од директорице школе Мануеле Рађевић Јокић која је истакла  да је правило наше школе одувијек било да ученике васпитава у духу еколошке освијештености, креативности  и хуманости. Ових дана ова акција ће се у потпуности провести.

 Није ово једина иницијатива Немање Топића. Сљедећа је исцртавање игрица за дјецу у дворишту школе, као што су школица, коцка, змијица, таблица множења и сличне игре на бетону. Овим играма на бетону жели да покаже како боје и игре чине живот љепшим, а дјеци се омогућује квалитетно одрастање и образовање. Немања овим иницијативама заокружује своје школовање у разредној настави, а можемо се  само радовати новим акцијама које ће предузимати у предметној настави.

фото