И ове школске године наша школа је узела учешће на XXXI конкурсу „Светосавље и наше доба” и XII калиграфском конкурсу, а радови ученицa Дуње Кљајчин, Милице Бабић, Дарие Грабић, Тијане Благић и Тее Новаковић изабрани су за изложбу која ће бити организована у суботу, 13. маја 2023. године у галерији Спортског центра „Спенс“ у Новом Саду. Мeнтор ученица је Нада Миловановић, професор српског језика.

Директор школе Мануела Рађевић-Јокић честитала је ученицима и наставници Нади Миловановић на великом успјеху за све нас.

Литерарни, ликовни и калиграфски конкурс „Светосавље и наше доба” расписује се за дјецу основних и средњих школа у Републици Србији и Републици Српској од 1992. године. Сваке године, стваралаштво најмлађих изњедри богату ризницу литерарних, ликовних и калиграфских радова. Резултати конкурса су објављени почетком априла, а сада су изабрани и радови за изложбу међу којима су и радови наших ученица. На овогодишњем конкурсу је учествовало укупно 2 706 малишана из 413 предшколских установа и ученика основних и средњих школа из Републике Србије, Републике Српске, Републике Црне Горе, Републике Словеније, Републике Грчке, Италије и Републике Мађарске. Конкурс је трајао од 27. јануара до 24. марта 2023. године.

Наградни конкурс, изложбу и свечану академију, на којој се додјељују признања за најбоље радове, организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за веронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља, уз подршку Градске библиотеке у Новом Саду, a подржано је и од Републичког педагошког завода Републике Српске.

Фото