19.11.2017. године

Шаховски клуб Србац освојио је друго мјесто на 22. Купу Шаховског савеза РС који је одржан од 17.11. до 19.11. у Бањи Дворови. Српчани нису успјели одбранити титулу од прошле године, али су имали исти број поена као првопласирана екипа Братунца, међутим, због одређених критеријума такмичења, на крају су се морали задовољити другом позицијом. Међу нашим најуспјешнијим играчима је био професор математике Срђан Јефић који је освојио 4,5 поена из пет одиграних партија.

Срђан је члан Шаховског клуба „Србац“ од 2014. године када је почео да ради као професор математике у ПОШ Кобаш. Већ сљедеће године помогао је свом клубу да постигне највећи успјех у својој историји освојивши куп  и титулу првака Републике Српске и остваривши пласман у Премијер лигу БиХ. Развојни пут нашег професора и  шахисте  је ишао постепено. Од шесте до десете године играо за кадете у Шаховском клубу Добој, и то на првој плочи, а као студент играо је за Шаховски клуб Вучковци из Градачца који се такмичио у првој лиги Федерације БиХ.  Прије шест година  освојио је прво мјесто на појединачном омладинском првенству БиХ и тако стекао право да отпутује на свјетско омладинско првенство у шаху које је одржано у Индији у граду Ченај, гдје је међу 150 такмичара заузео средину табеле.

Срђан је паралелно студирао и завршио два факултета у Добоју –  Саобраћајни и Факултет за информатику на којем је стекао звање професора математике и информатике, а код нас ово године предаје математику у ПОШ Кобаш и у централној школи у Српцу.