Калиграфи наше школе заједно са својим родитељима и наставницима присуствовали су  свечаној додјели награда и отварању изложбе најуспјешнијих ликовних и калиграфских радова 31. конкурса „Светосавље и наше доба“ на тему Милосрђе – Светосавски завет, која је одржана у суботу, 13. маја 2023. године, са почетком у 12:00 часова, у Амфитеатру СПЦ „Војводина“ у Новом Саду. На овогодишњем конкурсу смо учествовали са седам калиграфских радова, а пет је изабрано за изложбу. Радови ученицa Дуње Кљајчин, Милице Бабић, Дарие Грабић, Тијане Благић и Тее Новаковић изабрани су за изложбу, а мeнтор ученица је била Нада Миловановић, професор српског језика.

 Директор школе Мануела Рађевић-Јокић упутила је честитке ученицима и наставници/ментору Нади Миловановић.

На овогодишњем конкурсу је учествовало укупно 2 706 малишана из 413 предшколских установа и ученика основних и средњих школа из Републике Србије, Републике Српске, Републике Црне Горе, Републике Словеније, Републике Грчке, Италије и Републике Мађарске. Конкурс је трајао од 27. јануара до 24. марта 2023. године.

Наградни конкурс, изложбу и свечану академију, на којој су додјељена признања за најбоље радове, организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за веронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља, уз подршку Градске библиотеке у Новом Саду, a подржано је и од Републичког педагошког завода Републике Српске.

Наши ученици, њихови родитељи и наставници су осим изложбе посјетили и уже језгро Новог Сада и увјерили се зашто је овај град дуго времена био центар српске културе због чега је добио име „Српска Атина“. У Змај Јовиној улици незаобилна је била фигура пјесника Јована Јовановића Змаја  по којем се наша школа зове, а налази се испред Владичиног двора.  У повратку су посјетили и Петроварадинску тврђаву и тако заокружили своје путовање у Нови Сад. 

Фото