Сви наши првачићи данас су добили букваре и сликовнице под називом “Пажљивкова правила у саобраћају” који су обезбијеђени у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Подјела промотивног материјала, који има за циљ да укаже на већу безбједност најмлађих учесника у саобраћају, организована је јуче, 7. фебруара,  у згради Општинске управе гдје су буквари и сликовнице уручени директорима основних школа са подручја србачке општине. Састанку је присуствовала и директорка наше школе Мануела Рађевић Јокић.

Пријему за директоре присуствовали су начелник општине Млађан Драгосављевић, предсједник Скупштине општине Милош Будић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и самостални стручни сарадник за послове саобраћаја и јавне инфраструктуре Милорад Лепир.

Букваре и сликовнице под називом “Пажљивкова правила у саобраћају”  је  донирала Агенцији за безбједност саобраћаја из Српске Агенција за безбједност саобраћаја Србије. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске  има програм у склопу којег ће сваки првачић у Републици Српској добити ова два уџбеника. Поред  буквара и бојанки за првачиће у плану је да се наредних дана подијели још двадесетак уџбеника за њихове наставнике. На почетку ове школске године свим првачићима су уручени руксаци и сликовнице, а нови уџбеници ће такође бити од велике користи. На данашњем састанку су директори скренули пажњу на велику фреквентност возила у близини појединих школа, недостатак пјешачких прелаза и слично, на шта би у наредном периоду требало обратити посебну пажњу како би малишани безбједно стигли до школа, односно до својих кућа.

фото