Наши ученици су се и ове године нашли на списку награђених у склопу традиционалне новогодишње активности „Пишем писмо Дједу Мразу“ Пошта Српске. Ученица петог разреда из Ножичког Марија Шарић другу годину заредом написала је најљепше писмо Дједа Мразу у конкуренцији 82 ученика из бањалучке регије, а ученик петог разреда централне школе Лука Лепир из Српца заузео је друго мјесто. За изузетну креативност Марија је награђена таблет рачунаром док је Лука добио бежичне слушалице.

Ради се о традиционалној новогодишњој активности коју сваке године организују Поште Српске уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Три првопласирана ученика који су написали најљепша писма са подручја које обухватају радне јединице Пошта Српске у Бањалуци, Бијељини, Приједору, Добоју, Брчком, Требињу, Сокоцу, Зворнику и Фочи добиће робне награде, док ће остали за исказани труд добити пакетиће, међу којима су и ученици србачке школе Марко Пејаковић и Ана Раилић, ученици 5-2 одјељења. Треба напоменути да су Ана Раилић, Лука Лепир и Марко Пејаковић из истог, 5-2 одјељења.

Ђаци су у писмима навели да су били добри током цијеле године и затражили да им Дједа Мраз донесе неки поклон, брата или сестру. Малишани су имали прилику да цртају и разне цртеже, попут породице, Дједа Мраза, поклона или других новогодишњих мотива.

Због тренутне епидемиолошке ситуације изазване појавом и ширењем вируса корона, ове године неће бити организоване завршне манифестације избора најљепшег писма Дједа Мразу, већ ће сви поклони бити достављени на кућну адресу.

Одржавањем ове манифестације, Пошта успоставља јединствен начин “комуникације” између малишана и Дједа Мраза, те најмлађима омогућава остварење жеља.

Честитамо још једном Марији, Ани, Луки и Марку.

 фото