Никола Новаковић, ученик 9-1 одјељења, у досадашњем току такмичења из информатике је био најбољи на школском и општинском такмичењу, освојио је 4. мјесто на регионалном и тако обезбиједио пласман на републичко такмичење остваривши најбољи такмичарски  резултат из овог предмета. Ментор нашег ученика био је наставник информатике Саша Бијељић. Захваљујући овом резултату, којим је у најбољем свјетлу представио себе и нашу школу, ми смо били домаћини Републичког такмичења из информатике у суботу, 29. маја 2021. године. Такмичење је реализовано онлајн уз поштовање упутстава за извођење Републичког такмичења у условима епидемијских мјера.

На такмичењу је учествовало осамнаест ученика из седамнаест школа из Републике Српске и то из сљедећих градова: Дервенте, Теслића, Добоја,  Бањалуке, Новог Града, Омарске, Градишке, Бијељине, Гацка, Пала и, наравно, Српца.

За организацију и провођење овог нивоа такмичења биле су задужене директорка Мануела Рађевић Јокић и помоћница директорке Радана Пантелић. Уз добру организацију, такмичење је протекло без проблема.

Званични резултати:

РангИме и презимеРазред         Назив школе и мјесто
1.Дамјан Урошевић9.ЈУ ОШ “П.П.Његош” Бања Лука
2.Вук Галић9.ЈУ ОШ “Иво Андрић” Бања Лука
3.Анастасија Столић9.ЈУ ОШ”Никола Тесла” Дервента

Наш представник Никола Новаковић  заузео је 14. мјесто.

 „Честитам Николи на одличном успјеху, великом залагању и труду и пласману на републичко такмичење и желим му  много среће у наставку школовања. У току сљедеће седмице ће бити организован пријем за ученике који су остварили најбоље резултате ове школске године.  Такође се захваљујем и просвјетној савјетници Александри Станковић на великодушној помоћи у провођењу такмичења“, истакла је директорка Мануела Рађевић Јокић.

За организацију и провођење овог нивоа такмичења  добили смо похвале од стране просвјетног савјетника за информатику Александре Станковић која је истакла добру сарадњу, уложен труд и одлично одрађен велики посао.

фото