Министар финансија Републике Српске Зора Видовић је уручила  нашој школи 87 књига Горана Гашића “Моја Српска од А до Ш” као поклон предсједника Републике Српске Милорада Додика ученицима другог разреда основних школа у Српској поводом прославе школске славе Светог Саве.Уз поклон је и пропратно писмо предсједника којим се обраћа ђацима и честита им Савиндан.  

„Предсједник је изразио жељу да поводом обиљежавања празника Светог Саве и школске славе широм Републике Српске, обрадује све ученике других разреда основне школе и да им се уручи овај диван поклон у коме ће дјеца уживати“, нагласила је министар Зора Видовић.  

Директор школе Мануела Рађевић Јокић захвалила се министру финансија Зори Видовић и предсједнику Републике Српске Милораду Додику за књиге и истакла како је школска слава Савиндан право вријеме  када ученике треба наградити, похвалити и уручити им поклоне.  

Школску славу Савиндан наша школа је обиљежила  заједничким ручком са Центром средњих школа “Петар Kочић”. Међу присутнима су били министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић, начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник Одјељења за предшколско и основно васпитање и образовање у Републичком педагошком заводу Славко Драгосављевић, секретар Скупштине општине Србац Срђан Бркић, јеромонах Иларион из манастира Осовица, протонамјесници Славиша Топић из Kобаша и Петко Вуковић из Српца, директори јавних предузећа и установа, пензионисани радници и други гости. Поводом Савиндана у заслужену пензију су испраћени рачуновођа Зора Газић и наставник историје и географије Драган Игњатић.  

Славски обред у просторијама наше школе обавио је протонамјесник Александар Kустурић у присуству директорице школе Мануеле Рађевић Јокић и просвјетних радника.

Подоводом школске славе школски холови су украшени ликовним радовима и паноима посвећеним нашем светитељу, а прошле  седмице су ученици на часовима учили и проширивали знање о животу и раду Светога Саве.

Фото