У периоду од 19. 11. до 1. 12. 2021. године Министарство просвјете и културе провело је кампању ,,Читајмо заједно“ у оквиру које су  успостављени Дани читања.  Слоган овогодишње кампање био је ,, Да не останемо без ријечи“, а проведена је с циљем популаризације културе читања, књижевности, књижевника и развоја читалачке публике од најранијег узраста. Амбасадори кампање били су књижевници Миланка Благојевић и Милан Ракуљ.

Дане читања у нашој школи приредила је и  наставница српског језика Дејана Ћирић, а обиљежени су на часовима српског језика у шестом разреду у Кобашу и у 6-2 одјељењу у централној школи. Наши шестаци  из Кобаша час су имали у школској библиотеци гдје су се упознали за библиотечким фондом, а послије тога су читали пјесму „Ако имаш“ Јове Чулића. Дане читање употпунио је својим гостовањем  у 6-2 одјељењу наш србачки књижевник Жарко Шарић који је говорио о значају читања и школовања, а затим представио своје књиге „Живу читанку“, „Сладолед на асфалту“ и „Шашаву школу“.

Ученици 6. разреда из Кобаша и 6-2 одјељења су, такође, у оквиру ових активности послали и своје фотографије на омиљеном мјесту за читање у оквиру наградне игре Министарства просвјете и културе Републике Српске.

6. разред Кобаш и 6-2 одјељење фото

6-2 одјељење – фотографије у оквиру наградне игре