Са првим данима прољећа, које нам ускоро стиже, природа почиње све више да се буди, а акције уређења зелених површина постају све учесталије.

Једну од њих организовали су ученици осмог два одјељења Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца, на челу са одјељењским старјешином Мирјаном Зец, који су ових дана посадили девет младих садница у школском дворишту, и то седам садница липе, једну садницу храста и једну јавора.

Активност је организована у склопу часа васпитно- образовног рада одјељењске заједнице гдје су ученици обрађивали тему екологије и дошли на идеју да уљепшају школско двориште новим садницама.

Саднице су донирали родитељи ученика Луке Бајића и Теодоре Стојић, Славица Бајић и Небојша Стојић који су по струци инжењери шумарства. Они су показали ученицима како да посаде дрвеће и учествовали са њима у садњи, а мјесто за нове саднице одређено је у сарадњи са управом школе, на челу са директорицом Мануелом Рађевић Јокић.

Добро је познато да дрвеће није само украс једног града, већ његова плућа и расхладник, што је и мотивисало ђаке за ову акцију јер су жељели да њихова школа и град буду чистије и здравије мјесто за живот.

“Сматрам да је ово јако добар гест ученика који су својим примјером допринијели развоју свијести о очувању животне средине и показали како се треба односити према природи”, рекла је одјељењски старјешина Мирјана Зец.

Прилог преузет са странице https://srbac-rs.com/45213-2/

фото