Директорка школе Мануела Рађевић Јокић и психолог Ведрана Савановић данас су у згради Владе РС примиле плакету и захвалницу од министра Наталије Тривић за допринос остварености програмских резултата Рефералног механизма подршке дјеци у школама Републике Српске у протекле три године. Координатор Актива стручних сарадника регије Лакташи, Прњавор, Градишка и Србац је предложила нашу школу и стручну службу јер смо дали значајан допинос развоју овог програма.

Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Друштвом психолога Републике Српске организовало је у данас, 20. 9. у Административном центру зграде Владе РС конференцију под називом „ Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“. Конференција је посвећена промоцији програма Рефералног механизма подршке дјеци у школама у Републике Српске 2018-2021. Циљ конференције је да релевантне институције, организације и актере упозна са оствареним исходима програма, самоодрживости успостављања модела у пракси, те утицај пандемије на бригу о дјеци у нашој заједници.

Реферални мефанизам подршке дјеци у школама Републике Српске је дио програма „ Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“ и примјењује се од 2016. године. Наша школа и стручна служба су се истакле у примјени Рефералног механизма на нивоу регије и многи су то препознали и наградили плакетом и захвалницом. Такође смо остварили добру сарадњу са институцијама и организацијама у на нивоу локалне заједнице, а у склопу рада Мултисекторског тима.

фото