Ученици IV1, IV2 i IV3 су заједно са својим учитељицама посјетили фирму "МПМ" д.о.о. Србац - Машинска прерада метала . Обилазак у трајању од два школска часа испланиран је у склопу часова Природе и друштва из наставне теме Дјелатности људи везано за привредне гране - индустрија.
Доласком у МПМ-а ученици су се упознали са сувласником и радницима  који су их провели кроз комплетан процес производње, укључујући и складиштење материјала прије обраде. Ученицима су детаљно објаснили процес производње металних рекламних полица и сталака у погонима до готовог производа и намјене. Ученици су производе свакодневно виђали  у трговинама што им је било још интересантније јер су на тим полицама у трговинама  смјештени слаткиши, жваке, рукавице, разгледнице као и многи други, за очи наших ученика, занимљиви производи.
Ученици су били одушевљени посјетом, постављали су питања и на иста добијали одговоре. Питања су била много интересантна, а једно од питања је било "Који се  слаткиши стављају на ваше полице?"
Након обиласка ученици су се фотографисали, а затим добили и по слаткиш због чега су се  јако задовољни  вратили у своје школске клупе.
Директор школе Мануела Рађевић Јокић рекла је да овакав вид учења веома интересантан ученицима и захвалила се фирми "МПМ" на сарадњи.

Фото