Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем за ученике основних школа из Српца, Разбоја и Ситнеша који су остварили најбољи успјех током основношколског образовања и забиљежили добре резултате на регионалним и републичким такмичењима.

Вуковци су за свој успјех добили новчане награде у износу од 50 КМ, док су они који су истовремено добили титуле ученика генерације награђени са 100 КМ.

Међу награђенима је било четворо вуковаца из наше школе – Константин Шарић, Ђорђе Поповић, Анамарија Љубојевић и Јелена Малетић која је проглашена за ученика генерације. Јелена је додатно награђена за успјех који је остварила на регионалним такмичењима из математике и физике.

Начелник општине Млађан Драгосављевић честитао је ученицима на оствареном успјеху и изразио задовољство што је након дужег времена поново уведена пракса награђивања најбољих основаца. Он је додао да су награде симболичне, али да се у сваком случају ради о помаку, будући да дужи низ година није организован овакав пријем за основце.

Директор  школе Славко Драгосављевић рекао је да је ово био лијеп гест од стране начелника, који треба да постане традиција. Он је истакао да је много значајније од новчане награде то што су ђаци добили прилику да присуствују пријему код начелника како би им се одало јавно признање за остварене резултате.

Поред новчаних награда, ученици су добили и друге симболичне поклоне са обиљежјима општине који ће им послужити у свакодневном животу и раду.

фото