Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је 15. јуна пријем за 32 матуранта основних и средњих школа који су током школовања остварили најбоље резултате и за ученике који су били најуспјешнији на регионалним такмичењима. Матурантима су уручене новчане награде и поклони.

Ученик генерације наше школе Хелена Шњегота награђена је са по 150 KМ, као и остали ученици генерације са подручја наше општине. Новчане награде у износу од 100 KМ су добили наши вуковци: Теодора Топић, Kонстантин Поповић, Марко Савановић, Дора Јефтић, Соња Микић, Марко Малешевић, Анђела Лукић и Аница Алексић.

Општинска управа Србац наградила је и Стефана Малетића, ученика седмог два одјељења, који је на регионалном такмичењу из физике заузео прво мјесто и његову наставницу Тању Деспотовић са по 50 KМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић је, честитајући ученицима и просвјетним радницима на успјеху, истакао да је ово најљепши пријем који Општина Србац организује, јер се на једном мјесту окупља већи број успјешних младих људи, који су будућност наше општине и Републике Српске и упутио им позив да живот и будућност граде у свом завичају.

“Овдје се данас налазе млади људи који су својим радом остварили велики успјех, јер бити међу најбољима захтјева итекако тежак пут до циља. Задовољство ми је што вас видим у толиком броју, а овим пријемом желимо показати да цијенимо младе људе који ће за неколико година водити нашу локалну заједницу, те вас позивам да гајите љубав према Српцу и Републици Српској, а ми ћемо се трудити да вам створимо што боље услове, како би по завршетку студија поново дошли у Србац, да нашу локалну заједницу интензивно градимо“, рекао је начелник Драгосављевић.

фото