У сриједу 27. 12. 2023. године министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић уручила је признања за 46 ученика основних и средњих школа, побједника републичких такмичења, такмичења на нивоу БиХ и на међународном нивоу, те других такмичења која је организовао Републички педагошки завод у школској 2022/2023. години. Поред признања, ученицима је уручен и поклон бон који могу искористити у књижарама Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево. Пријем је организован за 28 ученика основних школа, који су побједници републичких такмичења, 13 ученика средњих школа који су побједници републичких такмичења, такмичења на нивоу БиХ и на међународном нивоу, те пет ученика који су побједници на другим такмичењима која организује Републички педагошки завод. Пријему је присуствовао и наш ученик Стефан Малетић који је у току прошле школске године освојио прво мјесто на републичком такмичењу из математике и сребрну медаљу на 27. Јуниорској балканској математичкој олимпијади у Тирани. Пријему је присуствовао и његов ментор наставник математике Недим Окић.
Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић истакла је дa joj je чaст штo je имa прилику дa угoсти нajбoљe мeђу нajбoљимa, учeникe кojи су нa рeпубличким и вишим нивoимa тaкмичeњa oстварили зaпaжeнe рeзултaтe.
„Удружeни тaлeнaт и рaд и прeпoзнaвaњe oд стрaнe нaстaвникa дaje oвaкaв рeзултaт. Зaдoвoљствo нaм je штo тo рaдимo дaнaс прeд истeк oвe кaлeндaрскe гoдинe и жeлимo нa oвaj нaчин дa пoшaљeмo jaсну пoруку дa je будућнoст Рeпубликe Српскe у oбрaзoвaњу и oвим млaдим људимa кojи oствaруjу зaпaжeнe рeзултaтe. Oвaj дaнaшњи приjeм jeстe и чeститкa пoвoдoм обиљежавања 9. jaнуaрa – Дaнa Рeпубликe Српскe и жeлимo дa пoшaљeмo jaсну пoруку дa имaмo сjajну млaдoст и дa Рeпубликa имa сjajну будућнoст“, истaклa je министaр прoсвjeтe и културe Жeљкa Стojичић.
Након пријема предвиђено је да поводом обиљежавања Дана Републике Српске предсједник Републике Српске додијели заслужено одликовање појединцима као знак признања за дјела и рад који заслужују опште поштовање и истицање, а на списку за одликовање налази се и име нашег ученика Стефана Малетића. Свечаност уручивања одликовања биће уприличена у понедјељак, 8. јануара 2024. године у Културном центру Бански двор у Бањој Луци.

Фото