Црвени крст Србац данас је био организатор регионалног такмичења из упозорења на опасност од мина под називом „Мисли мине“. Домаћин такмичења била је Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја. На регионално такмичење било је пријављено седам екипа и то : Бањалука, Градишка, Прњавор, Лакташи, Србац, Kотор Варош и Челинац, али је  такмичењу приступило њих шест,  јер је екипа из Котор Вароша одустала, а члан  екипе наше школе Теодора Прелић је у изолацији тако да су се преостала два члана, Хелена Граховац и Тијана Благић,  могла такмичити, али нису могли заузети прво мјесто.

Такмичење је организовано уз строге хигијенско – епидемиолошке мјере. Након проведеног такмичења из теоретског и практичног дијела познавања материје прво мјесто заузела је екипа ОШ „Петар Петровић Његош“ из Бањалуке, друго екипа ОШ „Младен Стојановић“ Врбашка-Градишка, а треће ОШ „Никола Тесла“ из Прњавора.

Прве три екипе су добиле пехаре, а остали учесници захвалнице. Наша екипа заузела је, у окрњеном саставу четврто мјесто.  Екипа из Бањалуке представљаће нашу регију на републичком такмичењу.

Сви учесници су показали одлично знање и практично познавање минско-експлозивних средстава, чиме је постигнут најважнији циљ – упозорити младе људе на опасности које крију неексплодирана минско-експлозивна средства, којих још увијек у БиХ има много и која су највећа опасност баш за дјецу.

Волонтери Црвеног крста Србац су били подршка да се реализује регионално такмичење.

фото