У суботу, 27. маја 2023. године, одржана је 21. Јуниорска математичка олимпијада Босне и Херцеговине за ученике основних школа у Фрањевачкој класичној гимназију у Високом. Право учешћа на такмичењу имала су 42 ученика који су пласман осигурали као најуспјешнији такмичари 30. Републичког такмичења из математике за основне школе из Републике Српске и 63. Федералног првенстава ученика основних школа са подручја Федерације БиХ. 

Нашу школу на овом такмичењу је представљао Стефан Малетић, ученик 9-2 одјељења. На такмичењу је било 4 задатка, а сваки задатак је вриједио 10 бодова. Израда задатака је трајала 4 сата. Након вишечасовног ишчекивања објављени су коначни резултати такмичења, а наш Стефан Малетић је остварио 4. резултат и тиме освојио сребрену медаљу и пласман на Јуниорску балнканску математичку олимпијаду, која ће се одржати у Тирани крајем јуна. Ментор ученика је био Недим Окић, наставник математике, захваљујући којем је постигао овако добар резултат, као и претходни успјех – прво мјесто на републичком такмичењу из математике. Ово је, иначе, најбољи резултат наше школе.

Директорица школе Мануела Рађевић Јокић честитала је Стефану и његовом ментору, наставнику Недиму на добром резултату и сјајном представљању наше школе на државном такмичењу и пожељела много среће на Јуниорској балканској математичкој олимпијади у Албанији.

Фото