У суботу, 21. маја 2022. године, одржана је 20. Јуниорска математичка олимпијада Босне и Херцеговине за ученике основних школа у згради Природно-математичког факултета у Сарајеву. Право учешћа на такмичењу имала су 42 ученика који су пласман осигурали као најуспјешнији такмичари 29. Републичког такмичења из математике за основне школе из Републике Српске и 62. Федералног првенстава ученика основних школа са подручја Федерације БиХ.  

Нашу школу на овом такмичењу је представљао Стефан Малетић, ученик 8-2 одјељења. На такмичењу је било 4 задатка, а сваки задатак је вриједио 10 бодова. Израда задатака је трајала 4 сата. Након вишечасовног ишчекивања објављени су коначни резултати такмичења, а наш Стефан Малетић је остварио 14. резултат. Стефан је постигао 6. резултат ученика 8. и 9. разреда из Републике Српске и веома смо поносни на то. Ментор ученика је био Недим Окић, наставник математике, захваљујући којем је постигао овако добар резултат, као и претходни успјех – четврто мјесто на републичком такмичењу из математике. Ово је, иначе, најбољи резултат наше школе.

Директорица школе Мануела Рађевић Јокић честитала је Стефану и његовом ментору, наставнику Недиму на добром резултату и сјајном представљању наше школе на државном такмичењу.

Под менторством наставнице Тање Гудаловић, Стефан је освојио четврто мјесто и на републичком такмичењу из физике, што је такође одличан успјех

фото