Стефан Малетић – прво мјесто на регионалном такмичењу из физике

Стефан Малетић, ученик 7-2 одјељења, освојио је  прво  мјесто на регионалном такмичењу из физике које је одржано 15. маја, а претходно је био најбољи на школском и општинском такмичењу из овог предмета. Регионално такмичење из наставног предмета физика за ученике 7. разреда одржано је онлајн  15. маја 2021.године. Школа домаћин  такмичења  је била ЈУ ОШ ,,Вук Караџић“ Омарска. Такмичење је реализовано у складу са Стручним упутством о организовању такмичења и смотри ученика основних и средњих школа Републике Српске, школске 2020/2021. године и Упутством за извођење регионалног такмичења из физике у условима епидемиолошких мјера.

 Ове школске године Стефан се успјешно такмичио чак из три предмета: математике, физике и српског језика.  Нису изостали ни добри резултати –  прво мјесто на школском и друго на општинском такмичењу из математике, друго на школском и општинском такмичењу из српског језика. Јединствено је спојио неспојиво – природне и друштвене предмета и тако показао да се на сваком пољу може бити изузетан.

Директорка школе Мануела Рађевић Јокић честитала је Стефану на оствареним резултатима уз напомену да наша школа води рачуна о надареним и успјешним ученицима, одала му признање и дала подстрек за будући рад. Честитке су упућене и наставници Тањи Деспотовић која је помагала Стефану да се што боље припреми за регионално такмичење.

„Стефан је изузетан ђак који је успјешан у свим школским предметима. Упућујем му искрене честитке на досадашњим постигнућима и уз жељу да ниже овакве успјехе и даље“, рекла је Тања.

Стефан, иначе, слободно вријеме проводи дружећи се са својим вршњацима и сликајући, али најчешће учећи или помажући родитељима.

   Свестран, добар у свему, истиче се још по нечему – веома великом скромношћу, правилним односом према школи, настави, наставницима и школским друговима. Честитке још једном Стефану и његовој наставници физике Тањи на великом успјеху, а заслуге припадају и његовим родитељима, управи школе и наставницима који су му помогли да се што квалитетније припреми из свих такмичења на којима је учествовао.

фото