Кабинет музичке културе у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ из Српца добио је квалитетније услове за рад након што је ових дана стигао на поклон електрични клавир од наше суграђанке Богдане Брезовац, која живи и ради у Њемачкој.

Клавир ће бити кориштен у наставним и ваннаставним активностима и омогућиће бројним ученицима да усавршавају свој музички таленат, за шта до сада нису постојали адекватни услови.

На овај начин додатно је унапријеђен наставни процес из овог предмета након што је кабинет ових дана опремљен и новим клупама и столицама уз помоћ донације Министарства просвјете и културе Републике Српске.

„Још једном упућујем захвалност нашој суграђанки која је препознала наше потребе и изашла нам у сусрет. Ми смо имали клавир који није био у функцији а сада коначно имамо потребне услове за рад са надареном дјецом, како кроз редовну наставу тако и кроз рад школских секција“, рекао је Драгосављевић.

Он је подсјетио да је радница школе Славица Миљевић покренула иницијативу да ова донација стигне у Србац, након што је у разговору са нашом суграђанком из Њемачке указала на проблем недостатка оваквог инструмента у школи.

Драгосављевић истиче да је набавком клавира коначно омогућено да се одржи велики музички концерт у њиховој организацији.

„Већ смо увелико у припреми овог концерта на којем ћемо промовисати рад музичких секција и презентовати ученичка постигнућа из предмета музичке културе. Концерт ће бити одржан у Дому културе у Српцу 16. маја са почетком у 12 часова“, истакао је Драгосављевић.

Додаје да је ових дана основна школа у Српцу добила још неколико вриједних донација у виду косачице коју је обезбиједио директор фирме „Дијана текстил“ Душко Ђукић и штампача кога је поклонио власник књижаре „Мадона“ из Српца, Горан Ђукић.

фото