Екипа омладине Клуба младих Црвеног крста Србац и екипа подмлатка ОШ “Јован Јовановић” из Српца заузеле су четврто мјесто на регионалном такмичењу из пружања прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења које је одржано у суботу 13. маја у Лакташима у организацији Црвеног крста Лакташи.
Наши представници су у обје категорије показали своје знање и стечене вјештине и у јакој конкуренцији остварили добар пласман.
Чланови екипе омладине су били: Јована Катанић, Дражен Драгосављевић, Сара Рацковић, Миња Бајагић, Сара Станић и Радана Шарчевић а екипе подмлатка: Вук Поповић, Тамара Гужвић, Лорена Гужвић, Александар Адамовић, Теодора Прелић и Милица Ђукић.
Маркиранти су били: Ранка Јокановић, Милица Микић и Марко Малешевић.
Екипе су припремале Славица и Милица Митраковић, дугогодишње волонтерке Црвеног крста и студенткиње Медицинског факултета у Бањалуци.
“У име Црвеног крста се захваљујемо свим учесницима на уложеном труду као и Центру средњих школа “Петар Кочић” и Основној школи “Јован Јовановић Змај” у Српцу на подршци”, рекао је секретар Црвеног крста Србац, Игор Јовичић.

Фото

Преузето са Радио Србац