Дан прије повратка кући дан, а наше учитељице су детаљно испланирале садржаје и активности с јасно осмишљеним циљевима и задацима, те методичком припремом. Обрађене су све теме које су планиране. Искориштена је могућност повезивања садржаја из свих наставних предмета, посебно српског језика, те ликовне и музичке културе, a  ученици су непосредним посматрањем, истраживањем и откривањем лако и брзо научили кључне појмове везане за планински крај Републике Српске.

 Дан су обиљежиле и спортске активности, гледање филма о Јахорини,  ликовно-креативна радионица „Јахорина 2018. године“ која је била у знаку Вучка, званичне маскоте Олимпијских игара 1984. године у Сарајеву.  Ученици су поподне одлучили да искористе своје слободно вријеме за сликање мотива из природе које су видјели данас током шетње, а посебно их је одушевио  јавор. Иначе, ако нисте знали, планина Јахорина је име добила по дрвету јавора којим је била прекривена.

Такође су  додијељене и дипломе за најбоље маске по рaзрeдимa и одјељењима. Након тога услиједила је додјела диплома за спортске активности, учешће на  такмичењу „Ја имам таленат“ и , коначно,  за прво учешће ученика наше школе у Школи у природи.   Вече протиче уобичајено уз пажљиво осмишљен културно-забавни програм.

фото