Иако је школа за неке наше основце  завршила и распуст увелико почео, ипак за дванаест ученика наше школе и једног средњег је почела друга школа. Овог пута је у питању бесплатна школа цртања стрипа коју води стрип цртач Зоран Кнежевић  из Прњавора,  члан удружења „Девета димензија“,  у просторија Народне библиотеке у Српцу.

 У периоду од 25.  до 29. јуна наши ученици уче, цртају и обликују свој први стрип у читаоници библиотеке у времену од 13 до 15 часова. Након два дана можемо вам представити већ два листа стрипа. Први су урадиле Сашка Драгановић и Теа Новаковић. Наслов њиховог рада је „Томо путује кроз вријеме“. Други лист стрипа су урадили Алекса Пантелић и Марко Малешевић. Наслов њиховог рада је „Посао“. Већ смо писали  о ученику четвртог разреда наше школе Владану Карану, који је још прије неколико мјесеци креирао властити стрип кога је поклонио Народној библиотеци. Ради се о стрипу под називом „Прича о свемоћном Алатку“ који представници удружења планирају да објаве у једном од њихових магазина. Наша учитељица Радана Пантелић је и у овом дијелу активна, овог пута као волонтер.

До краја године планирано је да у Српцу буде организовано још једно вече стрипа на којем би могла бити промовисана и стрип издања младих аутора из Српца.

видео