Министарство просвјете и културе РС је у оквиру пројекта „Опремање васпитно – образовних установа у Републици Српској рачунарском опремом и софтвером“
имплементирало модул за е-упис ученика у први разред основне школе. У оквиру пројектних активности потписани су Споразуми за електронску размјену података са Министарством унутрашњих послова и Министарством управе и локалне самоуправе, те су испуњени сви формални услови за употребу наведеног модула.
Модул за е -упис ученика омогућава школама преузимање спискова дјеце дораслих за упис у први разред основне школе у складу са уписним подручјима сваке школе из електронске евиденције МУП-а .
Родитељи ће пријављивати дјецу у периоду од 1.2.2023. до 15.3.2023. год. путем јавног портала https://eupis.skolers.org/
Уколико родитељи пријаве дијете у школи а не путем јавног портала , чланови уписне комисије
(педагог и психолог) уносе податке о дјетету у систем. Након завршеног процеса пријаве (регистрације) дјеце, школе ће моћи креирати распоред тестирања ( током априла и маја), информисати родитеље о терминима, преузимати дигиталне сетове података уколико је дијете спремно за упис, те генерисати неопходне извјештаје.
Родитељи приликом регистрације дјетета остављају своју е-маил адресу на коју ће добити потврду о регистрацији дјетета са подацима који су достављени школској установи и електронску поруку са свим детаљима о термину тестирања и уписа њиховог дјетета у први разред.
Е-упис дјеце у први разред има своје предности јер омогућава родитељима брзо и лако пријављивање дјетета , потврду да је пријављено и информацију о термину уписа у први разред.

Промотивни видео можете погледати кликом ОВДЈЕ.