У суботу, 20.10.2018. године у нашој школи одржана је педагошка обука организована од стране Министарства просвјете и културе Владе РС, у оквиру пројекта „Доситеј – фаза III“ . Обука је организована за наставнике из ЈУ ОШ „ Свети Сава“ из Горњих Смртића, општина Прњавор и ЈУ ОШ „ Доситеј Обрадовић“ из Разбоја.

Поред наставника из горе наведених школа обуци је присуствовало и неколико наставника наше школе: Драгана и Дејана Ћирић и Нада Миловановић.

Присутни наставници су упознати са значајем примјене ИКТ-а у настави кроз пројекат „Доситеј“, практичним примјерима из праксе, који ће им служити у свакодневном раду са ученицима.Кроз теорију, примјере и самосталан рад, наставници су се упознали са новим видом наставе који ће свакако побољшати наставни процес и мотивисати ученике. Наставници су, поред свега наведеног, упознати и са могућим опасностима које „вребају“ на интернету, као и са начином заштите дјеце од истих.

Предавач на овој обуци био је Саша Бијељић, наставник информатике у нашој школи, који је иначе сертификовани тренер из области интеграције ИКТ-а у настави. Да је стручно усавршавање јако потребно у раду наставника, доказ је и сертификат који је резултат константног рада наставника Саше Бијељића на стручном усавршавању. Усвајањем нових знања и размјеном искустава, наставник се оспособио да своја знања пренесе колегама што свакако треба послужити као примјер у раду сваког просвјетног радника.

Фото