29.11.2017. године

Директор Основне школе “Јован Јовановић Змај”, Славко Драгосављевић, окупио је на једном мјесту некадашње директоре школе који су обављали ову дужност од 1975. до 2017. године. На овај начин, Драгосављевић је исказао велику пажњу према људима који су учествовали у развоју ове установе у протекле 42 године.

На позив су се одазвали Обрад Никичевић, Душан Лепир, Жарко Шарић, Ђорђе Ђурђевић, Милан Јунгић, Драган Игњатић, Божана Кусић, Ранко Јањић и Милена Шаула. Свако од њих је провео одређен временски период на овој дужности, који се кретао од шест мјесеци до осам година.

Из оправданих разлога нису се појавили Витомир Тегелтија, Душан Јовичић, Љубомир Милутиновић и Верољуб Малетић, док бивши директор Никола Пенава више није међу живима.

Овај гест новог директора сви бивши руководиоци су оцијенили веома позитивним јер су се неки од њих осјећали одбаченим, истичући да школски праг нису прекорачили дуже од 10 година.

У двочасовном разговору евоциране су лијепе успомене и указано на неке проблеме и пропусте у ранијем управљању овом установом, а све у циљу да се новом директору помогне у што ефикаснијем руковођењу.

“Препоручујем ти да у свом раду користиш главу, знање и струку и потруди се да створиш квалитетну атмосферу за рад, а посебно да у границама својих могућности утичеш да дјеца много више пажње посвећују једни другима и дружењу у природи, а да мање буду окренути друштвеним мрежама”, рекао је један од досадашњих директора, Обрад Никичевић. Директор Славко Драгосављевић је рекао да ће се потрудити да све приједлоге и сугестије спроведе у дјело.

“Врата школе су увијек отворена свим бившим руководиоцима и очекујем да дођу кад год пожеле и предложе неке идеје које би рад ове установе учиниле бољим и ефикаснијим”, рекао је Драгосављевић.

Заједно с њим, састанку су присуствовали његови најближи сарадници, помоћник директора Стојанка Берић, педагог Зорица Кљајчин, психолог Ведрана Савановић, секретар Љиљана Шешић, рачуновођа Зорица Газић и предсједник синдикалне организације Ђорђе Јовић који је некадашњим руководиоцима поклонио по гајбу јабука.

ФОТО