Његујући српску културну баштину и ћирилицу, бијељинска “Просвјета” је прије три године покренула локалано такмичење “Ћирилице, чедо моје”, да би у сарадњи са Педагошким заводом Републике Српске, од 2022. године исто било проширено и на све основне школе.

Екипа наше школе први пут је учествовала на регионалној манифестацији „Ћирилице, чедо моје“ која је одржана 20.4.2024. године у ЈУ ОШ “Вук Караџић“ у Омарској. Нашу екипу представљали су сљедећи ученици Андреј Драгосав, Елена Вуковић, Лука Лепир и Тамара Гужвић. На поменутој манифестацији ученици наше школе заузели су друго мјесто. Рјешавали су задатке из области српског језика, историје, православне вјеронауке и музичке културе, а њихови ментори су били Дејана Ћирић, Ненад Шарић, Петко Вуковић и Владимир Жмирић.

Ћирилица је душа српског народа, коме су писмо подарили учитељи и просвјетитељи Ћирило и Методије.

Освојивши друго мјесто у овом квизу ученици су показали да још „одзвања наша реч“ и да се „још глагоља“, и језик „чува као земља“.

Директорица Мануела Рађевић – Јокић честитала је нашим ученицима и њиховим менторима на освојеном другом мјесту и рекла је да је поносна што је наша школа била дио ове значајне манифестације.

Фото